Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broman säger ja till SD

Fler och fler gymnasieskolor väljer att bjuda in Sverigedemokraterna till politiska debatter.
Bromangymnasiet i Hudiksvall välkomnar partiet till sin valvecka i maj.
– Alla etablerade partier måste få komma till tals inför valet, motiverar gymnasiechefen Lennart backlund.

Annons

I en undersökning av Lärarförbundet svarar 62 av 100 tillfrågade gymnasierektorer att skolan kommer att bjuda in Sverigedemokraterna inför valrörelsen. Betydligt fler än inför förra valet, då bara tre av tio var beredda att göra samma sak.

– Vi håller på att planera för att under en vecka i maj bjuda in politiker som kan närvara och då finner vi ingen anledning till att utesluta Sverigedemokraterna. Jag förstår inte varför vi skulle ha några större tveksamheter inför det. Alla etablerade partier som finns representerade i riksdag eller kommun måste få komma till tals inför valet, säger Lennart backlund.

Planeringen görs i samarbete med samhällskunskapslärarna, för att på så sätt koppla den politiska debatten till undervisningen. I höst, närmare in på valet, kommer ytterligare debatter att genomföras och ett gymnasieval ska styras upp.

– Vi vill höja den politiska temperaturen inför valet, det är rekordmånga förstagångsväljare i år och valdeltagandet brukar vara ganska lågt i den här regionen. Därför behövs det en politisk diskussion så att ungdomarna får ta del av diskussionen och det politiska klimatet, säger Lennart Backlund.

På Glada Hudikgymnasiet har man ännu inte fattat något beslut om Sverigedemokraterna kommer att släppas in eller inte.

Mer läsning

Annons