Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brodern Morgan efter Åke Perssons död: "Åke var en visionär"

Företaget Monitor med 150 anställda ska drivas vidare efter Åke Perssons intentioner. Det berättar hans bror Morgan Persson, tillika verkställande direktör i Monitor AB.

Annons

– Åke var verkligen en visionär och jag sörjer honom som min bror, men jag kommer också att sakna hans engagemang och visionära sidor, säger Morgan Persson.

Det var på måndagen som Åke Persson avled efter att i fredags ha drabbats av en stroke. Redan under helgen framgick det att Åke Perssons tillstånd var livshotande varför personalen informerades redan på måndagsmorgonen.

Det blir nu hans son, Jörgen Persson, som tar över ägandet av bolaget. Jörgen Perssons avsikt är att fortsätta driva bolaget enligt de riktlinjer som bröderna Åke och Morgan Persson dragit upp.

– Det finns snarare en större övertygelse nu, om att vi ska fortsätta den inslagna vägen med att vidareutveckla bolaget, säger Morgan Persson.

Åke Persson avled samma dag som hans verksamhet Monitorhjälpen AB firade sitt tvåårsjubileum. Den är en lönsam verksamhet som leds av vd Irene Ilonen. Vad som ska hända med den verksamheten har inte de efterlevande hunnit diskutera närmare, några direkta förändringar i den verksamheten är inte aktuell.

Vad gäller planerna på att starta friskola har de inte alls diskuterats ännu uppger Morgan Persson.

Åke Persson var engagerad i flera olika välgörenhetsprojekt, exempelvis donerades pengar till en aktivitetsdag för de äldre i Dellenbygden. Han deltog också med experthjälp i biståndsprojekt i Afrika.

– Jörgens vilja, och min vilja, och vi tror att det är Åkes vilja är att vi fortsätter jobba med full kraft med de riktlinjer som vi satt upp och de satsningar som vi gör, säger Morgan Persson.

Mer läsning