Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broar repareras

/

Omfattande broreparationer pågår just nu på flera håll i Hudiksvall.

Annons

– Bara vädret tillåter blir vi klara idag, berättade Dan Ling på Hälsinge Asfalt AB under torsdagen. Han deltar i arbetet med reparationen av bron över Iggesundsån på väg 583.

Arbetet med asfaltläggningen fick avbrytas under tisdagen på grund av det dåliga vädret. På plats under torsdagen fanns fyra personer från Hälsinge Asfalt som arbetade med att lägga asfalten på bron.

– Det är ett pusslande, vi är så väderberoende. Det blir dyrt varje dag vi inte kan producera, säger Gösta Olsson som är projektledare på PEAB.

Totalt är det fem broar i Hudiksvall som ska repareras, en i Forsa och fyra i Iggesund. Projektet är ett uppdrag som PEAB har fått av Trafikverket och den beräknade kostnaden är 6,7 miljoner kronor. Arbetet med alla fem broar beräknas vara klart i slutet av oktober.

– Broarna blir slitna med åren, det är stora grejer, säger Gösta Olsson.

Förutom den nya asfaltläggningen pågår ett arbete med att göra om isoleringen på pelarna till bron, alltså en betongreparation. Ny betong gjuts på pelarna för att skydda armeringen mot rost. Pelarna som tidigare var 110 centimeter i diameter blir nu 130 centimeter.

Han berättar att från och med fredagen kommer bron ha två körfält öppna igen. Det innebär att trafikljusen försvinner i tre veckor. Sedan kommer arbetet med asfaltläggning på nästa sida att påbörjas.

Läs mer i morgondagens tidning.

Mer läsning

Annons