Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brevbärare på lördagstur

/
  • På postterminalen i Hudiksvall jobbade brevbärarna för fullt: Christoffer Källman, Hanna Blombäck och Jakob Andersson.

Posten har lagt in en extra lördagstur i år för att hinna dela ut alla julhälsningar. Brevbärarna på postterminalen i Hudiksvall hade fullt upp på lördag förmiddag.

Annons

Det var för sex år sedan som Posten senast delade ut post på en lördag. I år gör man det igen eftersom julafton infaller på en måndag.

– Vi har i det närmaste full personalstyrka, men det är mer än vad vi trodde, säger Per Löfgren, produktionschef för området Hälsingland Öst på Posten.

Tanken var egentligen att brevbärarna skulle ha ett kortare arbetspass på lördag, men eftersom det var så pass mycket post räknade Per Löfgren med att det skulle bli några extratimmar ändå. Han påpekar att det inte är så lätt att jobba just nu, med tanke på de rådande väderförhållandena.

– Vi gör så gott vi kan med de förutsättningar vi har. All personal, det är helt suveränt hur de jobbar och sliter, det tycker jag att du ska skriva, säger Per Löfgren.

Mellan 55 000 och 60 000 julkort delar brevbärarna ut till kommuninvånarna i Hudiksvall, och ytterligare cirka 15 000 stycken i Nordanstig.

Mer läsning

Annons