Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra läge för nytt krogkoncept

/

Efter ett möte på onsdagen ökar chanserna för det förslag som innebär att flera krogar tillsammans står för mat och dryck på Kulturhuset Glada Hudik.

Annons

Det blir inget restaurangkök i Kulturhuset i framtiden, om förslaget blir verklighet. I stället kommer maten att levereras från restaurangernas egna kök.

Det är något av innehållet i det som Janne Ström, som lett arbetet tillsammans med krögarna, kallar för Hudiksvallsmodellen, och han är nöjd med responsen från kommunen.

– Vi har gått igenom det här punkt för punkt och är överens om mycket, men det är klart att det fortfarande kan komma att bli en del justeringar, säger Janne Ström.

Konceptet bygger på att de näringsidkare som vill vara med och konkurrera om uppdragen i Kulturhuset blir medlemmar i den förening som kommer att bildas.

Dessa får sedan som leverantörer presentera sina tjänster via en hemsida där den som vill hyra Kulturhuset lätt ska kunna plocka ihop ett paket med mat och dryck, underhållning, transporter och andra typer av evenemang.

Nu bildas en arbetsgrupp som ska börja jobba med upplägget. Nästa möte hålls den 23 januari.

Mer läsning

Annons