Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bönens kraft ska rädda Svartsjövägen

/
  • Församlingar i Bjuråker och Ljusdal går ihop för att med bönens kraft försöka rädda asfalten på Svartsjövägen.

Att Svartsjövägen mellan Svågadalen och Ljusdal åter ska bli grusväg har väckt många upprörda känslor. Nu vill även kyrkan göra sitt genom bön.

Annons

En inbjudan har gått ut till olika församlingar i området kring Ljusdal och Bjuråker om att mötas i gemensam bön för Svartsjövägens fortsatta framtid som asfalterad väg.

- Vi utövar alla möjliga påtryckningar från alla möjliga håll för att försöka få ha kvar vägen som den är, den är jätteviktig för oss som bor här runtomkring, säger Martin Bergerståhl, pastor i Bjuråkers Baptistförsamling.

För några veckor sedan vände sig Svågadalens intresseförening till såväl länsrätten i Falun som länsstyrelsen i Gävleborg för att försöka få en ändring av Trafikverkets beslut. Pendlare har också protesterat, de menar att vägen är fin sånär som på tre utvalda sträckor som de tycker att Trafikverket kunde koncentrera sina insatser till. Och nu är det alltså dags för kyrkan att försöka påverka.

- Du vet det där med alla bäckar små... Vi är en kristen kyrka som helt och fullt tror att bön kan förändra. Men naturligtvis är ju detta också ett sätt för oss att visa att vi också bryr oss. Och vi lägger inte oss bara platt utan slår på det här sättet ett slag för vägen, säger Martin Bergerståhl.

Mer läsning

Annons