Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bluffaktura till markägare

/
  • Det är bekymmersamt att till och med små markägare ska tvingas hantera bluffakturor tycker Helena Westberg, Skogsta, Hudiksvall, efter ännu en bluffaktura.

Helena Westberg fick erbjudandet att marknadsföra sin rörelse inom hela Europa. Kruxet är att hon inte driver någon rörelse på sin jordbruksfastighet.

Annons

- Jag har en liten åker som jag påtar på, det är allt. Inte behöver jag hjälp av någon i Barcelona med marknadsföring, säger Helena Westberg, Skogsta, Hudiksvall.

European City Guide står bakom utskicket och det spanska företaget har varit verksamt i flera år. Ett tecken på hur lönsamt det är att ägna sig åt bluffakturor.

Redan 2007 varnade Konsumentverket och Svensk handel för bolagets agerande. Kunden får ett erbjudande om att stå med i företagets guide på internet och cd-skiva. Det enda som krävs är att kunden skickar ett svarsbrev.

Det spanska blufföretaget har funnits i många år och har periodvis varit belagt med näringsförbud i Spanien. Konsumentverket uppmanar dem som blivit kontaktade att inte skriva under handlingarna som de fått sig tillskickade. Företaget driver in fakturorna med hjälp av inkassoföretag i Spanien och Österrike.

Mer läsning

Annons