Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blottare ofredade sjuksköterskeelever på Hudiksvalls Sjukhus: "Vi har polisanmält"

Två kvinnliga sjuksköterskeelever har utsatts för sexuellt ofredande av en främmande man på Hudiksvalls sjukhus.

Annons

– Det pågår en utredning och vi har polisanmält för att vi se allvarligt på händelsen, säger divisionschef Helena Björkman vid Region Gävleborg som är säkerhetsansvarig.

Ofredandet skedde i ett låst omklädningsrum, och varken sjukhusledningen eller polisen vet hur mannen har tagit sig in i det låsta området. Till omklädningsrummet ska enbart ett mindre antal medarbetare kunna komma in med sina digitala nyckelkort och koder. Området saknar larm.

Trots det mötte kvinnorna en okänd man som blottade sig för dem när de kom in i omklädningsrummet. Kvinnorna upplevde händelsen som skrämmande och hotfull och har fått hjälp och samtalsstöd för att komma över det inträffade.

– Om någon på sjukhuset varit med om en liknande händelse ska de vända sig till sin närmaste chef för att få stöd och hjälp, säger Helena Björkman.

Men hon vill inte uppge om sjukhusledningen har kännedom om fler liknande händelser.

– Nu utreder vi den här händelsen som är polisanmäld, säger Helena Björkman.

Polisen säger till radio Gävleborg att något gripande inte skett men att de har goda förhoppningar om att gripa mannen.

Region Gävleborg har påbörjat ett arbete med att bygga om omklädningsrummen så att kvinnor och män inte använder samma ingångar och passerkort. Men det arbetet är inte färdigt och det omklädningsrum där de två sjuksköterskeleverna antastades har en gemensam passage med männens omklädningsrum.

– Vi ser över om något mer behöver förbättras vad gäller säkerheten, säger Helena Björkman, som i övrigt avvaktar polisens utredning kring händelsen med blottaren som tog sig in i kvinnornas omklädningsrum på Hudiksvalls sjukhus.

Mer läsning

Annons