Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilister stannar inte för ambulans

Bilister stannar inte när ambulansen sätter på rödljusen vid stationen. Tillbud i helgen vid utryckning.

Annons

I helgen var det nära att bli en kollision vid den nya ambulansstationen i Hudiksvall. En ambulans skulle ut på en prioritet 1 utryckning och rödljusen som ska stoppa trafiken på Kungsgatan började blinka. Men en bilist fortsatte ändå att köra.

– Det var en bilförare som samtidigt pratade i mobiltelefon som inte märkte att det blinkade rött, säger chefen för ambulansstationen Micke Ericsson. Det var nära ett tillbud. Det har redan hänt vid ett par tillfällen att bilister inte stannat när de ska.

Han vill göra bilisterna uppmärksamma på att det kommit varningssignaler vid ambulansstationen som ligger precis vid infarten till Hudiksvalls sjukhus.

Det har varit en hel del problem för ambulansen i samband med ombyggnaden av Kungsgatan. Nya planteringar och avsmalnande gata försvårar infarten till akuten. Nu verkar det bli problem vid stationen också. Micke Ericsson hoppas att bilförarna som passerar förbi sjukhuset ska bli mer uppmärksamma på rödljusen som är uppsatta vid stationen och stanna när det är akutkörningar.

– Det kanske måste sättas upp tydligare skyltar också, säger Micke Ericsson.

Mer läsning

Annons