Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BILDSPEL: Musik och vackra bilder från Delsbostämman

/
  • Jonas Andersson kom till stämman i cowboyhatt tillsammans med Axel, Alice och Renée Eriksson.
  • I Bönhuset spelade bland andra Ahlberg, Ek och Roswall.
  • Bodil Larsson fick fullt upp med att servera ostkaka när kön sträckte sig långt utanför lokalen.

Årets upplaga av Delsbostämman blev en större folkfest än någonsin. I år fyller stämman 60 år och schemat var fullspäckat hela dagen med aktiviteter för både stora och små.

Annons

– Det har varit helt otroligt bra. Jag är imponerad av alla människor som rest långt för att besöka oss, säger Åsa Eriksson.

I år fanns förstås en särskild anledning att fira eftersom Delsbostämman fyllde 60 år, vilket kan tyckas konstigt eftersom den fyllde 100 år för fyra år sedan.

– Det var 100 år sedan den första Hälsingestämman hölls, men det är 60 år sedan vi hade den första Delsbostämman, säger Åsa Eriksson.

– Vi föryngrar oss!

Just föryngring är något som Åsa Eriksson arbetat aktivt med inför stämman. När programmet görs är det med sådana tankar i bakhuvudet. Åsa Eriksson berättar att de vill ha lite olika genrer av musik. På Förstämman i år uppträdde till exempel bandet Fest i byn som spelar balkanmusik.

– Nu börjar människor bli sugna på Delsbo, säger Åsa Eriksson.

Barnperspektivet är också något som är viktigt. I år fokuserade Delsbostämman på att ha fler aktiviteter och uppträdanden för de allra yngsta besökarna. På Barnscenen gjorde bland andra Clownen Manne ett bejublat framträdande, spöregnet till trots.

Men även om antalet besökare tycktes vara fler än vanligt blev det en lugn helg för Delsbostämmans tre dagar.

– Det är mest bara mys. De flesta vill ju bara dansa och spela, säger Ulrik Ohlin som arbetat som ordningsvakt på Delsbostämman i flera år.

– Förut om åren var det stökigt ibland. Det är det genuina som är kvar nu, folk är här för att dansa och umgås, säger Ulrik Ohlin.

Mer läsning

Annons