Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilbolaget köper Gösta Samuelsson Bil

Bilbolaget Invest Sundsvall AB köper Gösta Samuelsson Bil i Gävle och Sandviken – och går från 285 till 400 anställda. Bilbolaget ökar omsättningen från 1,3 till 1,8 miljarder kronor i omsättning.

Därmed blir Bilbolaget en av de fem största Volvoåterförsäljarna i Sverige.

Annons

Bilbolaget finns sedan tidigare representerade med personbilsverksamhet på sex orter – Hudiksvall, Ljusdal, Bollnäs, Söderhamn, Timrå och Sundsvall. Dessutom bedriver koncernens lastvagnsbolag verksamhet på fyra orter, varav Gävle är en av dessa.

– Det här ger oss goda möjligheter att anpassa vårt bolag inför framtiden och i likhet med Sundsvall är Gävle navet i en större region där vi ser en stor utvecklingspotential, säger Martin Persson, koncernchef på Bilbolaget Invest Sundsvall AB.

Martin Persson ser Hudiksvall som huvudort för personbilsverksamheten i Hälsingland – något som kommer att förstärkas nästa sommar.

– När den nya lastbilsanläggningen är klar i Hudiksvall så ska vi göra en rejäl ansiktslyftning på vår befintliga personbilsanläggning, med start sommaren 2013. Vi kommer nog att bygga ut den delvis, säger Martin Persson.

Mer läsning

Annons