Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidrag var lagligt, menar kommunen

/

Politiker vill att beslutet att ge 408 000 kronor till Folkets hus-föreningen timmarna före konkursen bör upphävas. Men kommunen anser inte att något fel har begåtts.

Annons

Kommunstyrelsen diskuterade på torsdagens sammanträde Folkets Hus framtid.

Kommunen försöker att så fort som möjligt hitta en entreprenör till Folkets Hus. Även om det inte blir en lösning före sommaren så kommer det att bli aktiviteter i Folkets Hus mellan juni och augusti.

Innan man tog upp Folkets Hus framtid diskuterades kommunens yttrande över den laglighetsprövning som fem politiker har begärt. Kent Sjöberg (KD), Ann-Marie Svala (FP), Håkan Rönström (M), Sven Bergström (C) och Göte Bohman (MP) anser att kommunstyrelsens beslut att betala 408 000 kronor till Folkets hus-föreningen timmarna före konkursen bör upphävas. De menar bland annat att utbetalningen strider mot kravet på god ekonomisk hushållning.

Kommunen däremot anser att det inte har begåtts några formella fel vid sammanträdet. Föreningen hade hamnat i ett svårt ekonomiskt läge och utbetalningen handlade om en förskottsbetalning av ett redan beslutat årligt bidrag.

Mer läsning

Annons