Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidrag räddar natthärbärget

/
  • Natthäbärgets verksamhet fortsätter även nästa år.
  • Kommunalråd Jonas Holm (M) berömde natthärbärgets volontärer. Föreningens ordförande Ronney Olsson är glad över att kommunen har beslutat sig för att stödja verksamheten.

Hudiksvalls natthärbärge får 350 000 kronor i bidrag nästa år. Härbärget hade från början ansökt om en halv miljon kronor, men är ändå väldigt glad över stödet från Hudiksvalls kommun.

Annons

På tisdagen hade kommunen ett möte med Hudiksvalls natthärbärge, HNH, för att prata om bidraget och framtiden. Resultatet är att verksamheten får 350 000 kronor i bidrag nästa år. Bidragsansökan lämnades redan in i slutet av augusti i år och oppositionen var kritisk till att det dröjde så pass länge innan verksamheten fått besked.

– Det är sant, det tog tid, säger Ronney Olsson, ordförande för HNH. Men det här säkerställer natthärbärgets verksamhet och det är det viktigaste. Å föreningens vägnar är jag väldigt glad över att ha fått det positiva beskedet.

Men även om man har säkerställt att verksamheten finns kvar nästa år så är det viktigt att hitta en mer långsiktig lösning, är föreningen och kommunen överens om. Det gäller inte minst boendemöjligheter, men även andra områden som till exempel arbete och hjälp till personer med missbruksproblematik. Tanken är att man ska bilda en arbetsgrupp där man bjuder in flera organisationer, förutom härbärget även Ria, kvinnojouren och andra som jobbar med sociala frågor. Gruppen ska titta på hur samverkan mellan de olika föreningar och kommunen kan utvecklas.

Mer läsning

Annons