Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berättarkväll med nostalgiska tongångar

/
  • John-Åkes Orkester, anno 1947. Från vänster: Stig Andersson, Bertil Persson, Bertil Sandberg, Rune Borg, John-Åke Karlsson och Lennart Rosén.
  • Knut Hennings Orkester i Ramblaparken i Borås. Längst till höger står Rune Bergström.
  • Hudiksvalls berättarkvällar lockar ofta storpublik. I måndags berättade Kerstin Englund om musiklivet i Hudiksvall från 30- fram till 50-talet.
  • Bildvisningen varvades med musikunderhållning av Gösta Svensson (utanför bild), Leif Norberg och Ulrika Beijer.
  • Fotografiet på Hudikflickorna, med Ingrid Gillsäter, var ett av många som visades.

Bennys, Hennings, och Hudikflickorna – kända namn på kända orkestrar från den gamla tidens Hudiksvall.
I kväll stod de i fokus när hembygdsföreningen bjöd på en musikalisk nostalgitripp.

Annons

Intresset för den första av höstens tre berättarkvällar arrangerade av Hudiksvalls hembygdsförening var stort och det var ett fullsatt församlingshem som lyssnade till Kerstin Englunds redogörelser om stadens musikliv under 30-, 40- och 50-talet.

– Det har funnits väldigt många olika orkestrar i Hudik. Men några personer återkommer i flera av banden, berättar Kerstin Englund, som varit med och planerat berättarkvällen sedan i våras.

Genom att visa gamla bilder på dåtidens band och berätta om personerna på fotografierna fick många i publiken en dos nostalgi.

Den historiska tillbakablicken varvades med musikunderhållning av Gösta Svensson, Leif Norberg och Ulrika Beijer. Den sistnämnda fick se sin far, John-Åke Karlsson, på flera av bilderna.

– Pappa präglade en stor del av musiklivet i Hudiksvall. Och det är han som är orsaken till varför jag håller på. Hans musikaliska arv har gått vidare till mig och mina bröder, säger hon.

Mer läsning

Annons