Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre stämning på skola

Situationen i en klass på en av kommunens skolor har förbättrats, efter att ha nått en så besvärlig nivå att huvudskyddsombudet vände sig till Arbetsmiljöverket med begäran om hjälp. Nu uppges situationen vara åtminstone hanterbar.

Annons

Två elever på lågstadiet ansågs hota säkerheten för såväl lärare som övriga på skolan, och personalens arbetssituation var mycket påfrestande, enligt den första rapporten till Arbetsmiljöverket.

Eleverna har varit utåtagerande och oberäkneliga, det har förekommit aggressioner och våldsamheter, och situationen var under vintern på väg att spåra ur. Huvudskyddsombudet Elisabeth Swedman lämnade till sist en formell begäran till Arbetsmiljöverket, om inspektion vid skolan.

Ärendet registrerades vid Arbetsmiljöverket i slutet av mars, men lades vilande en kort tid senare, på Elisabeth Swedmans begäran.

– Man vidtog åtgärder på skolan: en elev fick undervisning i en särskild grupp, och man satte in en elevassistent i klassen, förklarar Elisabeth Swedman.

Ett uppföljande möte på fredagen, där berörda chefer och personalombud närvarade, bekräftar att situationen blivit bättre.

– Nu är det inom rimliga gränser, men vi får vara uppmärksamma på hur det utvecklar sig, säger Elisabeth Swedman.

Mer läsning

Annons