Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båtfestival på land

/

Under lördagen hölls det båtfestival i Dellenbadsparken, mitt emellan Dellensjöarna. Allt från båtspekulanter och försäljare till solsugna flanörer samsades i högsommarvärmen.

Annons

Dagen till ära var Dellensjön näst intill spegelblank och termometern visade medelhavsnivå. Något överraskande var dock att det – trots utlovad båtdemo – inte fanns några båtar i sjön. Istället fick spekulanter och nyfikna gå runt bland tallarna på land och titta på båtar uppställda på trailers.

Stig Almström och Leif Andersson, båda från Ljusdal, stod bland båtarna och snackade båtmodeller.

– Jag letar efter en ny fiskebåt, säger Leif Andersson och ser riktigt sugen ut på en stilig aluminiumbåt av modernare snitt. Stig däremot är allt för nöjd med den båt han har för att byta bort den.

Innan det blir tal om ett inköp måste dock Leif hem och förhandla om saken med sin bättre hälft, men han tror att chanserna är stora.

– Ja, vi behöver något stabilare som klarar lite mer vågor. Det kan blåsa upp snabbt här på Dellen, säger han.

En bit bort från kommersen, i skuggan på en bänk, sitter Saga och Lennart Pettersson från Enånger. En stor del av året bor paret i en husbil som de styr mot värme och solsken. På hösten blir det Spanien eller Portugal, men i dag har de inte behövt åka särskilt långt för att kunna gassa i solen.

– Vi tittar i tidningen vad det är som händer, sen åker vi dit. Vi får se om vi är kvar hela dagen eller om vi åker någon annanstans – vi går på infall, säger Lennart, medan Saga ser till att svalka hunden Jessie med några munnar vaniljglass.

Framåt lunch började Dellenbadsparken att fyllas på med mer och mer folk och de som stannade kvar tills på kvällen kunde, förutom grillad mat och dryck, njuta av musik från rockabillybandet Johnny Hotrods.

Mer läsning

Annons