Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens fotbollsfest

/
  • Tränaren Esteban Rojas har det hett om öronen när de leker. Här försöker barnen ta ifrån honom bollen.
  • Tränaren Anton Ericsson är en av dem som har fullt upp med 160 barn på Glysis i Hudiksvall.
  • Att ha skydd, spela just och att ha roligt är några av ingredienserna till en bra match.
  • Att göra mål med tolv defensiva målvakter på plats är en tuff utmaning. Femåriga Agnie Persson i Griggesund tar sats och lyckas med det nästan omöjliga.
  • På Glysis konstgräsplan i Hudiksvall har ovanligt många fotbollsungar, ungefär 160 stycken, samlats i år.
  • Emilie Mickelsson tycker att det roligaste med hela fotbollsveckan är att träffa kompisar och att spela i lagsport.
  • William Mood går på fotbollsskola för tredje året och har den argentiska spelaren Messi som sin stora idol. Strafftävling är det roligaste av allt tycker ha

Denna vecka hålls fotbollsskola på flera orter. HT har besökt både Friggesund och Hudiksvall, där man i år har över 160 barn med.

Annons

Bjuråkers GIF Fotboll i Friggesund är en av många föreningar i Hudiksvalls kommun som i veckan anordnar fotbollsskola. 60 barn mellan 4 och 12 år har man fått i hop, en av dem är Agnie Persson. Hon är en av dem som tycker om att spela utematch. Resten av barnen trivs bäst i rollen som målvakt, gärna samtidigt.

Tränaren Esteban Rojas lär ut allt han kan på ett både pedagogiskt och lekfullt sätt, och betonar att det inte är själva fotbollen som är det viktigaste.

– Många barn kan vara blyga och tycka att det är lite jobbigt när de kommer hit och träffar så många andra barn som de inte känner. Här får de lära sig att samspela och att delta i grupp tillsammans med andra. Det viktiga är att de har roligt, säger han.

I Hudiksvall håller man till på Glysis och i år är det ovanligt många barn, närmare 160. En anledning kan vara att Hög inte arrangerar någon fotbollsskola i år, och de barn som annars brukar gå där har valt att gå i Hudiksvall istället.

Tolvåriga William Mood är med för tredje året och han har vid det här laget lärt sig vad han gillar bäst.

– Match och strafftävling är roligast, säger han.

Han drömmer om att kunna fortsätta med fotbollen när han blir vuxen. Förebilden som inspirerar honom är den argentinska spelaren Messi.

– Jag gillar hans stil. Han är snabb med bollen och bra på att göra mål, säger han.

Mer läsning

Annons