Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn skadat av hopprep spänt över rutschkana

En elev på Näsvikens skola har fått ett märke på halsen efter att ha lekt i ett rutchkana med ett hopprep.

Annons

Det var den åttonde september som en elev vid Näsvikens skola lekte i rutchkanan på skolgården. Ett hopprep av gummi var spänt över kanan, och när eleven skulle åka ner fick han det mot halsen.

- Det gjorde ont och han blev ledsen, men det var inte någon fara för hans liv. Han fick som ett litet märke på halsen, säger skolans rektor Anna-Karin Olsson.

Incidenten anmäldes till Arbetsmiljöverket två veckor efter att den inträffades. Enligt Anna-Karin Olsson, som är nytillträdd rektor på skolan, är det en kommunikationsmiss som ligger bakom dröjsmålet.

- Jag trodde rutinen var att lärande- och kulturförvaltningen gjorde anmälan. Men sedan har jag fått veta att allvarliga händelser ska anmälas direkt till Arbetsmiljöverket, säger hon.

Skolan ska nu göra en utredning som Arbetsmiljöverket har begärt att få ta del av senast den 15 oktober. Det ska bland annat framgå vilka åtgärder skolan har vidtagit för att förhindra liknande händelser i framtiden.

- Vi har bestämt att alla hopprep ska tas bort från leken. Vill barnen hoppa rep så ska en vuxen vara med, och det kommer jag att meddela Arbetsmiljöverket i utredningen, säger Anna-Karin Olsson.

Mer läsning

Annons