Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärhandlare misstänks för ytterligare brott

Bärhandlaren Ari Hallikainen har överklagat häktningsbeslutet. Han anser att brottsmisstankarna mot honom har försvagats. Men det håller inte åklagaren med om.

- Nä, tvärt om. Jag har lagt till ytterligare ett grovt skattebrott.

Annons

För ett år sedan häktades Enångersbon Ari Hallikainen i sin frånvaro. Nu har han lämnat in ett överklagade till hovrätten där han vill att häktningsbeslutet hävs.

- Jag bestrider naturligtvis detta och har lämnat in ett yttrande till hovrätten där jag resonerar kring varför häktningsbeslutet inte ska hävas, säger kammaråklagare Stig Ernsund.

Ari Hallikainen misstänks för flera olika brott. Grovt bokföringsbrott, skattebrott och grovt skattebrott i en enskild firma, samt grov oredlighet mot borgenär och grovt bokföringsbrott i Lomsjö bär.

Dessutom har åklagaren i veckan inlett en ny förundersökning där Ari Hallikainen misstänks för ytterligare ett grovt skattebrott. Det handlar om arbetsgivaravgifter och källskatt på de löner som ska ha betalats ut från Lomsjö bär. Enligt åklagaren handlar det om 1 468 683 kronor som Ari Hallikainen har undanhållit Skatteverket.

I sin överklagan bemöter Ari Hallikainen de brottsmisstankar som riktats mot honom. Han menar att han är oskyldig och att brottsmisstankarna har försvagats. Men detta håller alltså inte åklagaren med om.

Nu ska Hovrätten för nedre Norrland ta ställning till om Ari Hallikainen ska fortsätta att vara häktad i sin frånvaro, eller om häktningsbeslutet ska hävas.

I Hudiksvalls Tidning kan du läsa mer om hur Ari Hallikainen bemöter brottsmisstankarna, och varför han anser att häktningsbeslutet bör hävas.

Mer läsning

Annons