Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärhandlare fortfarande gömd

Misstankarna mot bärhandlaren Ari Hallikainen kan komma att mildras, uppger åklagaren.

Annons

Samtidigt kan stämningen från konkursförvaltaren stärka brottsmisstankarna. Men så länge den brottsmisstänkte håller sig gömd, är det svårt att slutföra utredningen.

Brottsutredningen som gäller Ari Hallikainen och bärföretaget Lomsjö Bär, som inte ska ha betalat ut löner till thailändska bärplockare, ser inte ut att kunna bli klar inom snar framtid.

Hallikainen håller sig gömd utomlands och under tiden kontrolleras nya uppgifter som utredaren fått via advokaten.

De uppgifterna gör att kammaråklagaren Stig Ernsund flaggar för att de nuvarande brottsmisstankarna kan komma att mildras.

- Det kan visa sig att det inte alls stämmer, säger han.

Men i höstas lämnade konkursförvaltaren in en stämningsansökan mot Ari Hallikainen, där han krävs på nära 2,9 miljoner kronor. Pengar som konkursförvaltaren anser systematiskt ska ha plockats ut ur Lomsjö Bär, som senare gick i konkurs.

- Den biten är väldigt intressant och talar lite i motsatt riktning, säger Stig Ernsund och menar att om konkursförvaltarens uppgifter stämmer, kan det istället stärka misstankarna mot Ari Hallikainen.

Ari Hallikainen är häktad i sin frånvaro och enligt advokaten Nicklas Rydberg vill han undvika att sitta häktad under den fortsatta utredningstiden och kan tänka sig att bli förhörd per telefon.

Ari Hallikainen förnekar brott. Pengar har tagits ut ur företaget, men enligt Hallikainen ska pengarna ha använts i verksamheten.

Mer läsning

Annons