Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baren kan tas bort på G-festen

/

Ta bort baren för 18-åringarna från G-festerna, det tycker polisen Josef Wiklund. Ett förslag som kan bli verklighet. Studentkommittén kan fatta beslut om att slopa baren på nästa möte.

Annons

– Jag är positiv till det, genom att vi tar bort baren tar vi tydligare ställning mot alkohol, säger Maja Svensson, ordförande i studentkommittén på Bromangymnasiet. Studentkommittén anordnar gymnasiefesterna på Folkets hus för att samla pengar till vårbalen.

Hon säger att hon tror att de flesta i studentkommittén är inne på samma linje, att ta bort baren för 18-åringarna.

– Vi vill få bort det här att man måste vara så full, att man måste dricka. Vi vill att man ska kunna ha kul utan alkohol i kroppen.

Mats Nylander, fritidsledare, hade kallat samman ett möte med bland annat studentkommittén, polisen, nattvandrarna, KR-trafik, akuten och socialtjänsten. Syftet är att för att få en bra start inför vårens G-fester.

Josef Wiklund arbetar som polis på den brottsförebyggande enheten i norra Gävleborg. Han frågade ungdomarna i studentkommittén om hur de marknadsförde sin fest och hur den ställde sig till alkohol.

Frågan var: Vad vann på att ha en bar för de som är 18 år, när det inte gav så mycket intäkter? Efter diskussionen kom studentkommittén fram till att ta upp frågan om 18-års barens existens skulle avgöras vid nästa möte.

Mer läsning

Annons