Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara sång när Valborg firas

/
  • Våren ska hälsas med sång på Köpmanberget även i år, men några mer festligheter blir det inte.

I år hälsas Valborg med bara sång när våren kommer till Köpmanberget. Det blir ingen brasa och inget fyrverkeri, och inga festligheter för barnen.

Annons

– Jag får ingen hjälp från föreningarna längre, och jag orkar inte göra allt ensam och dessutom förlora fem, sex tusen kronor, förklarar Patrik Westlin som driver Köpmansbergets Café och minigolf.

De senaste åren har Patrik Westlin själv köpt priser till fiskdamm och lotterier, raggat hjälp till fyrverkerierna, och han har lejt en förening till de praktiska insatserna, berättar han. Brasan ska eldas och sedan måste någon gå eldvakt. Någon måste vara trafikvakt, någon måste samla sponsorer till fyrverkerierna, och så vidare.

På en man blir det för många göromål, förklarar Patrik Westlin, och till dess att fler frivilliga anmäler sig för att hjälpa till med firandet, blir det inget av.

– Kammarkören ska sjunga i sångartemplet, som vanligt, och det blir ett tal till våren. De fortsätter sin tradition. Vi får väl se hur det kan bli till kommande år, men nu orkar jag inte, säger Patrik Westlin.

Mer läsning

Annons