Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bankpengar till textilprojekt

Idrotts- och kulturprojekt får pengar.

Annons

Hälsinglands museum i Hudiksvall får 150 000 kronor av Hudiksvalls Sparbanks Kultur- och idrottsstiftelse, till sitt textilprojekt. Allt som allt har stiftelsen beslutat att dela ut 249 000 kronor, efter styrelsesmötet i måndags.

– Vi ser det som ett spännande och intressant projekt, som verkligen handlar om vårt område, säger Maria Ström Åslund, ordförande i stiftelsen.

Utöver museet får föreningen för främjandet av fågellivet runt Lillfjärden 5 000 kronor till tryckning av en skrift. i samband med 90-årsjubileet. Baptistkyrkans ungdom får bidrag med 12 000 kronor för anordnande av en ungdomskonferens.

Forsa pistolsklubb får ett bidrag på 10 000 kronor för att anordna Nordiska mästerskap i svartkrutskytte i juli, Teater Mirakel får bidrag till marknadsföring för en dansföreställning i ett hemvändarprojekt, med 5 500 kronor.

Hudiksvalls gymnastikförening beviljas bidrag med 12 000 kronor, för anordnande av en trupptävling, och Kultur Jernverket får slutligen 55 000 kronor för ett planerat ljus- och ljudskådespel utomhus på Järnverket i slutet av augusti i år.

Mer läsning

Annons