Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badrockarna återuppstår efter trettio år

/
  • Det är 25 år och skapligt många kilo sedan sist, konstaterar tillfälligt återförenade bandet Blue Bells: Roger Sundström. Nisse Sundström, Lasse Åslund, Krister Forslund och Anders Larm.

Tre ackords-rock och några enklare Beatleslåtar utgjorde den första, trevande repertoaren då Morsans Rövarband rockade loss i Iggesund. De bytte namn till Badrockarna. Några namn och många år senare strålar de samman, för ett enda framträdande på Folkan i Iggesund - som Blue Bells.

Annons

– Det började i Iggesund, på Folkan där. Roine Johansson, som var föreståndare där, ordnade så att vi kunde hoppa in som pausband. Han ordnade speljobb åt oss, och skjutsade. Han fixade allt, minns Anders Larm, numera boende i Sala, men hemkommen i helgen för att öva med det gamla bandet.

Något år in på 1980-talet splittrades bandet, men medlemmarna fortsatte inom musiken, som delar i andra konstellationer. Under en inspektionsrunda på Facebook fick Lasse Åslund ingivelsen att försöka samla ihop det gamla gänget, för en spelkväll.

En av de sista dagarna i fjol kom det första mötet, över en kopp kaffe på Folkan i Iggesund: en återväntarkväll för fem som inte spelat tillsammans på mycket länge. Men sagt och gjort, en spelkväll skulle det bli. I maj är det dags. Några reptillfällen har de haft, och de gamla takterna sitter i.

– Alla har ju spelat under åren som gått. Vi är betydligt duktigare nu, och det är mycket lättare att repa in en ny låt nu än det var då. Det märks att alla fortfarande spelar. När vi spelar i maj blir det lite av en återvändarkväll även för andra, det har jag sett på Facebook. Men jag vet att det kommer andra också, som aldrig har hört oss spela förr, säger Lasse Åslund.

Och låtvalet ska bli ungefär som förr, kända covers från den tid då det begav sig för Blue Bells.

– Och naturligtvis någon dansbandslåt på slutet.

Mer läsning

Annons