Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badhus och idrottshallar stängs av rasrisken

Efter att flera tak i Hudiksvall har rasat in, har nu kommunen beslutat att kommunens badhus, gymnastiksalar och idrottshallar hålls stängda under helgen. Bara idrottshallen i centrala Hudiksvall hålls öppen som vanligt.

Annons

Under torsdagskvällen rasade taket på en carport i Hudiksvall. I morse upptäcktes att en del av yttertaket på en skolbyggnad vid Lunds skola gett hade rasat in. Senare under dagen kom rapporter om att tak rasat på flera andra platser. Bland annat sjönk taket på tennishallen med närmare en meter.

Nu har kommunen beslutat att badhus, gymnastiksalar och idrottshallar kommer att hållas stängda under helgen i avvaktan på att de hinner besiktigas. Enda undantaget är idrottshallen i centrala Hudiksvall, den kommer att hållas öppen som vanligt.

- All tillgänglig personal är ute för att skotta tak hela helgen och på måndag morgon räknar vi med att verksamheten ska kunna bedrivas som vanligt, säger tekniskas chef Jan Kroppegård.

- Jag förstår att det kan skapa olägenheter för dem som exempelvis tränar i någon av våra lokaler, men med den exceptionella snösituation som råder vill vi vara extra försiktiga.

Mer läsning

Annons