Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båda riskerar fängelse för knarkbrott

Åklagaren vill att båda männen döms till fängelse. Men den ena killen hjälpte bara motvilligt till med knarket, hävdar han.

Annons

30-åringen tog emot ett knarkpaket av sin 28-årige kompis och gömde det hemma i sitt vardagsrum. När 28-åringen satt med knarket vid köksbordet i hans hem i början av mars kom polisen och gjorde ett tillslag. Båda männen greps och på torsdagen ställdes de inför Hudiksvalls tingsrätt, åtalade för narkotikabrott.

Det handlar om ett parti på 130 gram metamfetamin, och åklagaren hävdar att knarket var tänkt att säljas. 28-åringen har hela tiden nekat till det, och hävdat att han och fyra personer till skulle dela på narkotikan. 28-åringen har också bekräftat att han utnyttjat sin kompis, som egentligen inte hade något med narkotikan att göra.

30-åringen sade inför rätten att han blev överrumplad när kompisen bad honom ta hand om paketet. Han misstänkte att det kunde handla om narkotika, men frågade ingenting. Sedan såg han att påsen innehöll ett vitt pulver.

– Jag gömde det i vardagsrummet i en låda, sade han. Jag tänkte inte att det var så allvarligt, men jag kände att jag inte ville ha det där.

30-åringen uppgav att han har svårt att säga ifrån.

– Jag ångrar att jag tillät det, sade han inför rätten.

Mannens försvarsadvokat ansåg att det hans klient gjort sig skyldig till borde stanna vid medhjälp. Men åklagaren gick på den hårda linjen och tyckte att båda männen skulle dömas till fängelse för narkotikabrott.

– Det här är en stor mängd av ett farligt preparat. Någon annan påföljd än fängelse kan inte komma ifråga för någon av dem, sade Birgitta Nygren.

Hudiksvalls tingsrätt meddelar sin dom den 2 april.

Mer läsning

Annons