Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aven Forsa köper lådfabrik

/

Aven Forsa AB köper upp företaget Sandby lådfabrik, ett tidigare familjeägt företag.
- Det stärker oss att kunna leverera till en ny kundkrets, säger John Olov Bennmarker, koncernchef för Avenbolagen.

Annons

Förhandlingarna mellan Aven Forsa AB och Sandby lådfabrik inleddes redan förra hösten. Sandby lådfabrik startades på 1930-talet och har 45 anställda och en omsättning på 75 miljoner kronor. Nu befinner sig företaget i ett generationsskifte.

- Det har varit en stor process för säljarna innan de beslutade sig för att sälja. Vi som köpare känner oss hedrade, säger John Olov Bennmarker.

Han anser att köpet av Sandby lådfabrik ökar riskspridningen inom bolagen eftersom Aven Forsa AB nu får ännu en bransch att leverera till.

- Det är alltid någon bransch som kan vika. Men nu breddar vi oss och det ser vi mycket positivt på, säger John Olov Bennmarker.

Enligt honom är Sandby lådfabrik ett gott varumärke med flera stora företag i sin kundkrets, bland annat Scania och Astra Zeneca.

Den slutliga prislappen på köpet är hemlig.

- För oss hade det inte spelat någon roll att berätta det. Men säljaren ville ha det så och det respekterar vi, säger John Olov Bennmarker.

Efter köpet kommer Avenkoncernen att ha en omsättning på 400 miljoner kronor. Koncernen siktar på att bli den ledande tillverkaren av träemballage i Sverige och Norge.

Mer läsning

Annons