Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad för grov fridskränkning

En man i 20-årsåldern åtalades på måndagen vid Hudiksvalls tingsrätt för grov fridskränkning av sin dåvarande flickvän. Enligt målsägande ska den åtalade ha sparkat, slagit och hotat henne.

Annons

Under en period på drygt tre år ska mannen ha slagit sin flickvän vid ett antal tillfällen. Misshandeln ska ha skett i både Stockholm och i Hudiksvall.

20-åringen har i förhör erkänt att han slagit sin före detta flickvän med både öppen hand och knuten näve. Han erkänner också att han vid ett tillfälle har sparkat henne i huvudet och hotat henne till livet.

Både mannen och kvinnan kommer ursprungligen från Stockholm, men under sommaren 2008 flyttade den åtalade mannen upp till Hudiksvall för att arbeta. Flickvännen var enligt förhör tveksam till att komma efter då hon bara någon månad tidigare misshandlats grovt i en lägenhet i Stockholm. I juli kom hon ändock på besök, men efter bara några veckor misshandlades hon återigen och blev dessutom hotad till livet – ett hot som överhördes av en polisman som kvinnan sökt hjälp hos efter misshandeln.

Kammaråklagare Agneta Klinga Persson säger att eftersom både den åtalade och målsägande numera är skrivna i Stockholm, finns det en chans att målet kommer att flyttas över dit.

Mer läsning

Annons