Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Delsbostinta och Dellenbygdsbo korade

/

Delsbostintans dag lockade ut många unga och gamla i solen på Delsbo torg. En musiklärare och en ungdomsledare belönades när föreningen Dellenbygdens framtid sade sitt.

Annons

Historieberättaren, visdiktaren och reseskildraren Ida Gawell-Blumenthal, mer känd som Delsbostintan, har hjälp till att sätta Delsbo på kartan. Till hennes ära firas årligen Delsbostintans dag. Evenemanget, som pågår under hela lördagen, bjuder på underhållning med godisregn, streetdance, modevisning och musikunderhållning med bland andra Sigge Hill och Magnus Carlson från Weeping Willows. Men firandet inleddes med att föreningen Dellenbygdens framtid utsåg årets Delsbostinta.

Strax efter klockan 14 gled en blanksvart Cadillac från 1952 in på Delsbo torg. Ur den klev Cecilia Linde, spelman och musik- och svenskalärare på Ede skola.

– Det är väldigt roligt att få den här utmärkelsen. Jag känner ju många ungdomar härifrån, sade Cecilia Linde när hon tog emot diplom och blommor.

Efter det greppade hon fiolen och spelade Delsbo gamla brudmarsch tillsammans med dragspelaren Urban Andersson.

Därefter korades årets Dellenbygdsbo, som blev Maj-Lis Wikström från Ängebo. Hon belönades med blommor och en check på 10 000 kronor för sitt ideella arbete i Ängebo IK. Motiveringen löd "en eldsjäl som lägger själ och hjärta i sitt arbete till stöd för ungdomar".

– Det är en stor överraskning och en stor ära. Vi är ju lite i utkanten här av Norra Hälsingland, men vi vill överleva. Då är det viktigt att jobba för de ungdomar vi har, det är synd om de åker åt fel håll, sade Maj-Lis Wikström när hon tog emot priset.

Mer läsning

Annons