Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsplats riskerar stängning

Kommunals huvudskyddsombud i Hudiksvall hotar att stänga en arbetsplats inom socialpsykiatrin, med hänvisning till bristande säkerhet. Ett specifikt klientärende har ställt saken på sin spets.

Annons

"Kommunal Gävleborg har för avsikt att stoppa arbetet på denna arbetsplats om arbetsgivaren har för avsikt att låta detta klientärende att komma till denna arbetsplats", skriver huvudskydsombudet Mia Larsson i en skrivelse till Arbetsmiljöverket.

Hudiksvalls kommun har nyligen fått allvarlig kritik från Arbetsmiljöverket, efter en inspektion som genomfördes i april. En elva punkter lång kravlista, som i hög grad handlade om bristande rutiner och handlingsplaner, överlämnades till kommunens omsorgsförvaltning. I maj var, enligt enhetschefen, problemen lösta.

Men huvudskyddsombudet framhärdar i sin kritik. Det finns fortfarande stora brister, skriver hon till Arbetsmiljöverket, och den planerade förändringen med ett specifikt klientärende anses sätta personalens säkerhet på spel.

Om kommunen inte har besvarat skrivelsen från Kommunal senast 23 juli kommer huvudsktyddsombudet att begära att arbetsplatsen stängs.

Tidningen har utan framgång sökt ansvariga vid omsorgsförvaltningen, för kommentar.

Mer läsning

Annons