Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsmiljökrav på Läroverket

/

Inomhusmiljön på Läroverket i Hudiksvall håller inte måttet, och nu föreläggs lärande- och kulturförvaltningen att göra något åt problemen, senast 30 september 2010.

Annons

Arbetsmiljöverket genomförde i oktober en inspektion av skolan, och nu presenteras en välmatad kravlista. Särskilt ventilationen är föremål för uppmärksamhet: den är gammal och otillräcklig, och underkändes vid den senaste obligatoriska kontrollen, som utfördes i april.

Det är kallras från fönstren, och i andra salar är det för varmt på grund av värmeutveckling från datorer, och från solljus i salar som vetter mot söder och saknar markiser. Luftflödesmängderna är också otillfredsställande, enligt Arbetsmiljöverket.

Personal mår dåligt och har huvudvärk, konstaterar Arbetsmiljöverket, och eleverna får koncentrationssvårigheter och blir högljudda. Hittills har inga åtgärder blivit vidtagna för att öka luftflödet i salarna, men nu kräver Arbetsmiljöverket att det sker.

Utrymmen med besvärande solljusstrålning ska skärmas av, och det ska finnas rutiner så att anordningarna sköts och underhålls. Förvaltningen ska se till att dragskåpen har fungerande ventilation, och att de inte låter och vibrerar så att personal och elever blir störda.

Mer läsning

Annons