Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslösheten kräver extramiljoner

/
  • Maria Ström Åslund verksamhetschef för Centrum för utveckling och lärande behöver två miljoner extra nästa år.

Arbetslösheten i Hudiksvall växer. Nästa år behövs två miljoner extra för att mildra det ansträngda arbetsmarknadsläget i kommunen.

Annons

Centrum för utveckling och lärande (CUL) skriver till kommunstyrelsen för att få två miljoner kronor extra nästa år. Pengarna behövs för att utveckla varselakuten, skapa fler utbildningsplatser och ordna verksamhet för invandrare med särskilda behov och personer med stöd från socialen, omsorgen och psykiatrin.

– Det är trångt för verksamheten på resurscentrum i dag, säger verksamhetschef Maria Ström Åslund vid CUL. Där tar vi emot 230 personer som får stöd från socialförvaltningen.

Invandrare, som inte klarar språknivån efter 525 timmar på Sfi (Svenska för invandrare) får chansen att höja språknivån med hjälp av projektet Crecendo i samarbete med Håsta grannsamverkan.

Det är fortfarande ansträng läge hos företagen i Hudiksvalls kommun. Varselakuten jobbar för att hjälpa företagens anställda och ge dem högre kompetens för att hindra framtida uppsägningar.

Totalt vill CUL ha två miljoner extra nästa år. Pengarna finns inte i CUL:s budget för 2010. Varselakuten behöver 800 000 kronor, extra utbildningsplatser 400 000 kronor, invandrare med särskilda behov 400 000 kronor och anpassad verksamhet för personer från socialen, LSS och psykiatrin 400 000 kronor.

Mer läsning

Annons