Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlingenger 20 sommarjobb

/

Arbetsförmedlingen i Hudiksvall och Nordanstig erbjuder ett 20-tal sommarjobb till ungdomar mellan 16 och 24.

Annons

Initiativet är en del av en nationell satsning där Arbetsförmedlingen beslutat att erbjuda cirka 2000 sommarjobb runt om i landet.

– Vi på Arbetsförmedlingen måste själva ta det ansvar som vi förväntar oss att andra arbetsgivare ska göra. Därför ska vi nu anställa så många ungdomar vi kan över sommaren fram till och med september, säger Charlotte Palmborg, Arbetsförmedlingschef med områdesansvar i Hudiksvall, Nordanstig och Ljusdal.

I området Hudiksvall/Nordanstig ska ett 20-tal platser tillsättas, och man räknar med att cirka fem personer börjar jobba redan nästa vecka.

– De kommer få jobba med enklare administrativa uppgifter, som vaktmästare eller kundvärdar, säger Charlotte Palmborg.

– Vi hoppas att de som jobbat får med sig en inblick i arbetslivet. Det är kanske inte en jättestor insats men många bäckar små... Om alla myndigheter och företag anställde en person var skulle det inte finnas någon arbetslöshet.

Generationsväxlingen väntas slå hårt mot arbetsmarknaden i länet. Mellan 2010 och 2025 väntas cirka 35000 komma in på arbetsmarknaden medan åldersavgångarna uppges överstiga 50000.

– Generationsväxlingen är ett nationellt problem, och det ser tufft ut för vårt län. Vi har inte råd att ha folk arbetslösa i framtiden, säger Charlotte Palmborg.

Mer läsning

Annons