Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen egen lokal

/
  • Krister Lundgren, studiekonsulent vid NBV, fick äran att skära tårtan när lokalerna invigdes.

Efter många år av tillfälliga lösningar har en förening med stora ambitioner fått egen lokal. Kurderna är jättenöjda med platsen.

Annons

Det var en glad och uppsluppen stämning i Tullhuset på kajen vid Hudiksvallsfjärden under lördagskvällen när invigningstårtan delades.

Kurdisk-svenska kulturföreningen med 150 medlemmar har äntligen fått en lokal och nu passade de på att inviga den med tårta, kaffe och juice

– Vi har varit utan lokal sedan 1986, berättar ordförande Arran Ali och berömmer det nära läget, mitt i stan och bekvämt för medlemmarna att ta sig hit.

Tidigare har de varit hänvisade till att hyra tillfälliga lokaler för sina möten och arrangemang. Det kurdiska nyårfirandet lär dock fortsätta som förut i IOGT-huset eftersom det kräver större utrymme när alla 150 medlemmar samlas.

Lokalen är på 31 kvadratmeter och Tullhuset har blivit ett populärt tillhåll för föreningar. Här finns till exempel också Sjöräddningssällskapet, Röda Korset och Anonyma alkoholister.

Medlemmarna passade under kvällen särskilt på att tacka Krister Lundgren, studiekonsulent vid NBV. Han har bistått föreningen på ett sätt som gett dem ordentlig skjuts verksamheten.

– Krister har varit mycket hjälpsam, utan honom hade det inte blivit möjligt, berömmer Arran Ali.

– Jag tycker att det här är jätteviktigt, kommenterar Krister Lundgren. Jag ser det inte som vi och dom, utan det är vi människor tillsammans. Det är viktigt att vi får del av deras fina kultur.

Mer läsning

Annons