Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ingen misstänkt för rånet i Iggesund

/

(UPPDATERAD 17.42) Under torsdagen var polisens tekniker på Konsum i Iggesund för att säkra spår efter gärningsmannen som rånade butiken på onsdag kväll. Än så länge finns ingen misstänkt för det väpnade rånet.

Annons

Vid niotiden på torsdag förmiddag var Konsumbutiken fortfarande stängd. Polisens tekniker Peter Dahlberg var på plats för att säkra spår, som sko- och fingeravtryck, efter gärningsmannen. Lite senare skulle tekniker även ta hand om filmen från övervakningskameran för att se om den kunde tillföra något.
Vid råntillfället fanns två anställda i butiken. De fick inga fysiska skador, men chockades.

– Vi har inte hunnit höra några vittnen än, säger polisens områdeschef Lars Fredin, som var på plats med Peter Dahlberg.
Rånet genomfördes snabbt och utan att det krävdes någon större logistik, vilket också kan göra det svårare att utreda. Ju mer logistik som ligger bakom ett brott, desto fler spår har polisen att gå på. Men i det här fallet var det alltså en ensam gärningsman och rånet genomfördes mycket snabbt.
– De som begår butiksrån är ofta i behov av snabba pengar direkt, säger Lars Fredin och fortsätter, det var ett bra tag sedan vi hade ett butiksrån. Det är inte så vanligt förekommande lyckligtvis.
Tidigt på torsdag eftermiddag hade man fortfarande inte hunnit höra butikspersonalen.
– Personalen på Konsum ska ha ett krissamtal först, sedan ska vi höra dem, säger Jan-Inge Bexell vid Hudiksvallspolisen.

Rånet inträffade ungefär mellan klockan 20.25 och 20.32 och nu söker polisen vittnen som har sett något vid råntillfället eller cirka en timma före eller efter rånet. Polisen har även uppgifter om en röd Saab 93 som sågs i samband med rånet. Polisen vet inte om bilen har något med det att göra, men även om det inte är så får ägarna gärna kontakta polisen så att eventuella misstankar kan avskrivas.

Mer läsning

Annons