Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett rekord i Hudiksvalls hamn

Båtbesöken i Hudiksvalls gästhamn spås öka med 50 procent jämfört med förra sommaren, som i sin tur ökade rejält från året innan. Trängseln kring sydliga hamnar, bättre utrustning i båtarna och ett bra rykte tror hamnkapten Nisse Grip är de främsta orsakerna.

Annons

– Vissa säger att det är så mycket folk i Stockholms skärgård att det är mycket trevligare att åka längs Norrlandskusten, säger Nisse Grip.

Trängseln i Stockholms skärgård är inte något som ökat avsevärt, men däremot tror Nisse Grip att inställningen till att resa uppåt landet har ändrats i och med bättre teknik i båtarna.

– De öppna vatten som finns vid Gävlebukten och Öregrundsgrepen har tidigare skrämt många, men nu för tiden finns det så bra gps-system att det är fler som vågar.

Göran Cullfors och Inger Lundström har seglat upp från Gävle och håller helt med Nisse Grip. Men också den vackra hamnen och närheten till staden tror de är något som fler nu fått upp ögonen för.

– Det är ju en väldigt pittoresk och vacker stad. Och det finns många små fina butiker som jag tycker om att titta i, säger Inger Lundström.

Nisse Grip tror att satsningen på hamnvärdar, som Hudiksvall införde för något år sedan, har spelat stor roll för turismen.

– Det här betyder mycket för turismen i Hudiksvall. Många hoppar av och bunkrar upp, ser sig omkring i staden och handlar i affärerna på vägen.

Mer läsning

Annons