Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett förslag i badhusfrågan

/
  • Håkan Rönström (M) och Karl-Olof Tunelid (M) vill bygga badhus bland björkarna nedanför Bromangymnasiet. Fasaden mot sydväst ska bestå av glasfönster och trä som ska sila solljuset mot bassängen likt skogens trädstammar.
  • En 50-metersbassäng, en bassäng med höj- och sänkbart golv för vattengymnastik, spa, gym och en äventyrsdel för barn och unga är vad som ryms i det badhus som Moderaterna föreslår framför bygget på Kattvikskajen.

Ett nytt badhus – men inte på Kattvikskajen. Moderaternas nya förslag innehåller en 50-metersbassäng i slänten nedanför Bromangymnasiet.

Annons

Det är inget fel på idéproduktionen inom Moderaterna i Hudiksvall. Så sent som i november föreslog partiets Håkan Rönström och Karl-Olof Tunelid att det planerade badhusbygget skulle genomföras vid Glysisvallen i stället.

Nu presenterar de ett nytt förslag, med återanvända idéer. Rönström och Tunelid har tagit fasta på en skiss från 1990-talet, och föreslår att det nya badhuset bör byggas nedanför Bromangymnasiet med ingång från Tunavägen.

- Det är lätt att bygga på det här underlaget, det blir billigare än att bygga på Kattvikskajen där man måste påla. Andra fördelar är att vi kan få en busshållplats alldeles vid entrén, och så närheten till Bromangymnasiet och Glysis, säger Karl-Olof Tunelid.

Investeringskostnaden skulle bli 50 miljoner kronor lägre än det planerade badhuset på Kattvikskajen, enligt de två moderaterna.

- Det finns ett fullmäktigebeslut på att vi ska bygga ett badhus på Kattvikskajen för att få igång utvecklingen där. Exploateringskostnaden för området kommer att kvarstå oavsett om det blir något badhus eller inte. Pålningen måste göras i vilket fall som helst, säger kommunalrådet Sven-Åke Thoresen (S).

Mer läsning

Annons