Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmärkningar mot restaurang

En inspektion vid en av Hudiksvalls restauranger resulterade i en rad anmärkningar på bland annat hygienen.

Annons

Miljökontoret genomförde inspektionenför ungefär en vecka sedan, och i protokollet kan man läsa bland annat att kylskåpslisterna på grönsakskylen var smutsiga och i behov av rengöring.

Miljökontoret noterar att man använder disktrasor, och påpekar att där samlas stora mängder bakterier som kan växa till. Vill man använda disktrasor ska de bytas dagligen fastslår miljökontoret, men helst bör man använda papper.

Temperaturen i en kyl var 13 grader, och bör inte vara högre än fyra grader, eftersom det handlar om känsliga livsmedel. Miljökontoret kräver också att man börjar mäta surhetsvärdet på det ris som står framme, för att förhindra att bakterier växer till.

Det hängde tyghanddukar på personaltoaletten, och miljökontoret påpekar att det kan fastna mycket smuts i sådana. För att säkerställa en god personlig hygien bör det finnas bara pappershanddukar på toaletten. En sladd låg också fasttejpad på golvet, vilket försvårar städning, konstaterar inspektörerna.

En uppföljande inspektion väntar i september, och då ska bristerna vara åtgärdade.

Mer läsning

Annons