Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhållna misstänks för nya brott

De två män som greps och anhölls i helgen för misshandel av en kvinna i Delsbo och för att ha vandaliserat en lägenhet på orten misstänks nu för nya brott.

Annons

De båda 20-åriga männen sitter anhållna misstänkta för misshandel, övergrepp i rättssak, stöld och flera fall av skadegörelse. Männen är förhörda men utredningschefen vid Hudiksvallspolisen, Leif Berglund, vill inte närmare gå in på vad som framkommit.

Enligt Berglund är lägenheten på Smedjegatan i Delsbo totalt sönderslagen, med krossade fönster och demolerad platt-tv. Lägenhetsinnehavaren, en 24-årig man, var den som enligt polisen var avsedd att få det knytnävsslag som utgör misshandelsmisstanken. Slaget träffade istället den 21-åriga kvinnan som var i sällskap med 24-åringen. Senare ska en av männen ha närmat sig kvinnan och haft synpunkter på att hon anmält misshandeln. Därmed har han gjort sig skyldig till övergrepp i rättssak anser polisens utredare.

Under natten vandaliserades också 24-åringens systers bil som stod uppställd på Smedjegatan genom att rutorna slagits in, något som de två anhållna nu även misstänks för.

De båda 20-åringarna är sedan tidigare kända av polisen. De nekar till brotten.

Mer läsning

Annons