Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

André Myhrer släpper singel

/
  • André Myhrer och Erik Mossnelid visar videon till låten.
  • André Myhrer har gitarren alltid med sig när han reser. När han spelar blir det mycket rock'n'roll, just nu en hel del Thin Lizzy, men även lite AC/DC och Rolling Stones.
  • Det är inte långt kvar till OS i Vancouver. – Slalom handlar mycket om energi och det är väldigt mycket energi i låten, säger André Myhrer.

Hälsinglands OS-hopp André Myhrer har inte bara talang för skidåkning, han kan också spela gitarr. Tillsammans med Hudikbandet Två Backar Läsk har han spelat in en låt, "Kommer hem med metall", som släpps på fredag.

Annons

"Jag tar med min gitarr och kommer hem med metall i min hand till Hälsingland" heter det i låten som Erik Mossnelid har skrivit, inspirerad av Andrés prestationer i skidbacken. Men han vill ändå inte kalla det för OS-låt.

– Man får göra en egen tolkning, men kanske en hymn till Hälsingland, säger Erik Mossnelid. En rockdänga är det.

Bredvid honom sitter André Myhrer och nickar. Låten skrev Erik för cirka fyra veckor sedan och den spelades in i hans studio i Söderhamn under mellandagarna när André var hemma.

Texten passar bra, för André har faktiskt gitarren alltid med sig när han reser.

– Jag tycker det är jätteroligt att spela. Det blir så himla mycket slalom hela tiden, det kan vara skönt att nollställa huvudet. Jag gillar raden "jag står högst upp på berget och är laddad som ett svin, vad som än händer, det blir som det blir". Det fångar väldigt bra slalomens dilemma, det är en hårfin gräns och det blir som det blir, ler han.

Och om några veckor får man se hur det går i OS-backarna i Kanada och om han kommer hem med metall i sin hand.

Videon till låten kan ses från och med fredag på André Myhrers hemsida, www.andremyhrer.com.

Mer läsning

Annons