Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambulanser auktioneras ut

/
  • Tre ambulanser av märket Ford Tristar kommer att auktioneras ut på en internetsajt.

Landstingets tre Ford Tristar-ambulanser kommer snart att dyka upp på en auktionssajt på nätet.

Annons

Fordonen har varit en dyster följetong för verksamheten. Bland annat har ambulanserna varit inblandade i incidenter där de vandrat i sidled över vägen.

Vid ett tillfälle höll en ambulans på att frontalkrocka med en långtradare. En testkörning vid ett annat tillfälle visade att bilen inte klarade en undanmanöver i 40 kilometer i timmen.

Tillverkaren hävdar dock att problemen åtgärdats sedan de monterat in krängningshämmare i bilarna och anser att bilarna är kördugliga.

– Tillverkaren vill inte ta tillbaka fordonen. Vi har hört med vår juridiska avdelning och med advokater om möjligheterna och det verkar enklare att försöka sälja dem så nu prövar vi den vägen, säger Roger Westerlund, verksamhetschef för ambulansen i Gävleborg.

Bilarna togs ur drift när svagheterna uppdagades och det har nu gått ett och ett halvt år. Under tiden har man gjort försök att sälja dem, men det nya är att de nu bjuds ut offentligt via en auktionssajt.

– De kommer att säljas på Kvarndammen efter att det gjorts en värdering, konstaterar Roger Westerlund som själv var en av dem som motsatte sig köpet av ambulanserna.

Mer läsning

Annons