Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alva vill bli sjuksköterska

/

Alva Melin, 15 år, från Hudiksvall siktar på att en dag bli ambulanssjuksköterska. Hon är en av dem som börjar på Vård- och omsorgsprogrammet på Bromangymnasiet i höst. Läs listan på alla antagna i artikeln.

Annons

I sommar umgås hon med kompisar, spelar fotboll i Team Hudik och jobbar med att sälja jordgubbar. Nu har Alva Melin fått besked om att hon är antagen till Bromangymnasiet i höst. Tillsammans med 21 nya klasskamrater ska hon gå Vård- och omsorgsprogrammet.

- Jag blev lättad när jag fick beskedet. Det känns jättebra, säger Alva Melin.

Först var hon inställd på att söka Handelsprogrammet som förstaval. Men efter ett besök på Bromangymnasiet ändrade hon sig helt.

- Jag åkte dit och var med när de tränade på att ge sprutor. Då stack de mig i fingret ganska många gånger, men det verkade väldigt kul, säger hon.

Efter gymnasiet tänker Alva Melin först arbeta som undersköterska i några år och sedan utbilda sig till barn- eller ambulanssjuksköterska.

- Jag vill arbeta inom vården för att det alltid händer väldigt mycket, och för att jag vill jobba med människor, säger Alva Melin.

Blir du ambulanssjuksköterska i Hudiksvall i framtiden?

- Ja, jag hoppas det.

Mer läsning

Annons