Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler vänder sig tillreklamationsnämnden

Anmälningarna mot näringsidkare i Hudiksvall och Nordanstig har ökat med 50 procent hos Allmänna reklamationsnämnden, ARN, sedan ett år tillbaka.

Annons

Anmälningarna till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, ökar. I Hudiksvall och Nordanstig är ökningen femtioprocentig det senaste året. Hittills i år har tolv anmälningar inkommit. Under samma period i fjol hade åtta anmälningar gjorts mot lokala företagare.

Utvecklingen är densamma i hela landet; anmälningarna ökar. Under årets nio första månader har totalt 8 129 ärenden inkommit till ARN. Det är 14 procent fler än samma period 2008. Även mellan 2007 och 2008 ökade antalet stort, då med åtta procent.

Av de tolv anmälningarna som riktar sig mot näringsidkare i Hudiksvall och Nordanstig är tre ärenden fortfarande öppna hos nämnden, utan beslut fattade. Övriga nio har fått ett beslut:

• I tre ärenden har konsumenten fått rätt mot näringsidkaren. Två ärenden är uppklarade och avskrivna, ett köp har hävts.

• I två ärenden har konsumenten fått delvis rätt. I dessa fall har konsumenten yrkat på hävning, men i stället fått prisavdrag.

• I fyra ärenden har nämnden gett näringsidkarna rätt. I tre fall har konsumenten fått avslag och i ett fall har ärendet avvisats med hänvisning till att fallet inte är en konsumenttvist.

Läs mer i Hudiksvalls Tidning 12 november.

Mer läsning

Annons