Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allmännyttans fastigheter diskuterades

/
  • Hudiksvallsbostäder vill sälja fastighetsbeståndet i Enånger. Det handlar bland annat om fastigheter på Enångersvägen.

Hudiksvallsbostäder vill sälja sitt fastighetsbestånd i Enånger, men bland politikerna råder det lite olika åsikter i frågan.

Annons

Medan företrädare för majoriteten menar att det är bra att sälja fastigheterna så anser oppositionen att allmännyttan bör finnas i alla tätorter i Hudiksvalls kommun.

Redan i början av 2010 meddelade Hudiksvallsbostäder att de ville sälja fastigheterna i Enånger. Men när ärendet diskuterades i kommunfullmäktige i oktober samma år så blev det en återremiss, det vill säga politikerna ville att frågan skulle utredas ytterligare. Det har man nu gjort och frågan diskuterades i kommunstyrelsen förra veckan.

Flera politiker påpekade att de tyckte att det hela var en principfråga.

– Vår linje är att principiellt ska man vara kvar i orten, sade oppositionsråd Mikael Löthstam (S).

Bengt-Åke Nilsson (C) menade att det är fastighetsbolaget själv som bör ha bäst insikt i fastigheternas skick och vilka hus som bör säljas.

Oppositionen höll dock fast vid att de anser att allmännyttan av principiella skäl bör ha fastigheter i alla tätorter i kommunen.

Håkan Rönström (M) hade en annan åsikt i frågan och sade att det är av omsorg om hyresgästerna som Hudiksvallsbostäder vill sälja.

– En privat fastighetsägare kan förvalta det bättre.

Till sist beslutade majoriteten återremittera ärendet och bjuda in bostadsbolagets vd och styrelseordförande till nästa sammanträde.

Mer läsning

Annons