Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldreboenden provar intraprenad

De två äldreboendena Lyckbacken i Njutånger och Edsbacka i Enånger ska under de närmaste åren prova en alternativ driftsform. I ett försöksprojekt på tre år ska verksamheterna drivas på intraprenad.

Annons

– Det ska bli jättekul. Jag är övertygad om att vi kan göra det lika bra som privata aktörer, säger Eva Kullgren, föreståndare för Lyckbacken.

Äldreboendet står i startgroparna för att bli en resultatenhet, vilket bland annat innebär att man får större befogenheter och utökat ansvar för verksamheten, personal och ekonomi.

Man har redan haft träffar med personalen för att prata om verksamhetsidéer och visioner i samband med intraprenaden och fokus ska ligga på kvaliteten, har man bestämt. Eftersom man har avvaktat det politiska beslutet har man dock inte hunnit informera de anhöriga.

– Tyvärr. Det är tråkigt, men rent praktiskt blir det inga större skillnader för våra brukare. Snarare tvärtom, att det blir bättre.

Lika optimistisk som Eva Kullgren är omsorgsnämndens ordförande Göran Thapper (S).

– Det är spännande. Lite nytänk på hur man kan utveckla verksamheten. Jag tror att det här är en bra grej och vi kommer att följa det nogsamt, säger han.

Mer läsning

Annons