Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre kan evakueras

Äldre och utsatta för stormen kan få tillfällig evakuering till en tryggare miljö. Kommunen har beredskap och två personer har redan flyttats.

Annons

Några fler insatser var inte planerade på tisdagskvällen, men omsorgschef Pia Andersson säger att det finns möjligheter.

– Vi kan använda korttidsplatser. Det finns luckor här och där och blir det riktig kris får vi ta till det som finns för att se till att alla får det varmt och en säng.

Det största problemet just nu är att telefonin inte fungerar. Hemtjänsten har därför fått åka en hel del extra vändor för att se till att äldre mår bra ute i de strömlösa husen.

Pia Andersson berättar att läget är under kontroll, enligt enhetscheferna för de olika områdena, och att även anhöriga gör stora insatser.

– De flesta som har anhöriga i närheten löser problemet med deras hjälp. Men så har vi också de som inte har anhöriga som bor i närheten som hemtjänsten åker och tittar till.

Omsorgen har ett stort kontaktnät och när den fasta telefonin inte fungerat så har hemtjänstpersonal även tagit till sina privata mobiler för att kolla hur det står till.

Mer läsning

Annons