Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägg går att använda till mycket

/
  • Kokta ägg, några med lökskal runt om som har gett dem vackra färger i brunt och gult.

Ägg går att använda till mycket. De kan blåsas ur, målas och hängas i ett påskris eller i fönstren. Men man kan också koka ägg som man målar fint och lägger i en vacker skål. Det blir både vackert och ätbart.

Annons

Om man inte vill måla sina ägg med vattenfärger kan man använda rödbetor, kaffebönor eller lökskal som man sedan kokar äggen tillsammans med. Då får äggen vackra färger. Vi valde att fästa lökskalen runt äggen med hjälp av gummisnoddar. Det allra bästa är förstås om man knyter fast dem med snören. Gummisnoddarna kan nämligen gå av när äggen kokas. Genom att fästa lökskalen vid äggen blir de vackert melerade. Kokas äggen med lökskalen löst i vattnet blir äggen jämnt färgade runt om.

Använder du rödbetor eller kaffebönor ska du först koka det tillsammans med lite ättika. Sedan lägger man äggen i den färdigkokta "färgen" och låter dem ligga tills de har fått önskad färg.

Det går också att göra vackra arrangemang genom att man med hjälp av ett snöre eller ett vackert band knyter fast någon fjäder, eller en vacker blomma på ägget.

Mer läsning

Annons