Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägarbyte på gång i Iggesund Tools

En ny delägare söks till Iggesund Tools. Efter mer än 25 år vid rodret vill styrelseordföranden Björn Rahmström börja förbereda sig på att lämna över till andra krafter.

Annons

Tanken är att finna en delägare som på sikt kan ta över den långsiktiga styrningen.

- Det är ett ansvar gentemot de anställda och kunderna och hela företaget, säger Björn Rahmström, som har varit företagets starke man sedan avknoppningen från Iggesunds bruk.

Han har dock inga omedelbara planer på att trappa ned.

- Jag är gärna med så länge vi har en stabil och långsiktig partner. Det blir säkerligen några år. Jag känner inte att jag är lastgammal på det sättet, säger Björn Rahmström som fyller 67 år i höst.

Han köpte bolaget 1983, blev dess första vd och fick se det växa till en koncern med kontor i sju länder. Sedan flera år har han lämnat den dagliga ledningen, men är i stället en aktiv styrelseordförande. Koncernen ägs till 100 procent av honom och hans familj.

Uppdraget att hitta en lämplig delägare har gått till konsultföretaget Arctos, som specialiserar sig på att arrangera köp och fusioner.

Björn Rahmström hoppas att koncernen ska ha en ny delägare till nästa sommar, men är beredd på att det kan dröja i flera år.

Mer läsning

Annons