Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

94 skattemiljoner till hälsingar

/
  • Hälsingarna får den här veckan dela på nästan 94 miljoner kronor i skatteåterbäring.

Nästan 18 000 hälsingar får tillskott i plånboken den här veckan. Slutskattebeskeden delas nu ut och totalt får hälsingarna dela på nästan 94 miljoner kronor

Annons

Nästan tre miljoner svenskar får den här veckan sina slutskattebesked. De som inte deklarerade på internet ska nu antingen få tillbaka på skatten, eller betala tillbaka. Det är flera miljarder kronor som ska delas ut eller betalas tillbaka. I Hälsingland är det nästan 18 000 personer som får dela på knappt 94 miljoner kronor.

– Jämför man snittbeloppen så ser utbetalningarna ut ungefär likadant som förra året, säger Tommy Carlsson, skattedirektör på Skatteverket.

Flest som får tillbaka på skatten är det i Hudiksvall, drygt 5 400 personer. Minst antal personer som får pengar tillbaka på kontot är det i Ovanåker, ungefär 1 300 personer.

Men det är inte alla som kommer få ett extra tillskott i kassan. Drygt 12 000 personer i Hälsingland har fått restskatt och ska betala tillbaka drygt 53 miljoner kronor. Av hälsingekommunerna måste flest betala tillbaka i Hudiksvall, drygt 3 500 personer. I Nordanstig är det endast knappt 780 personer som har fått restskatt.

I hela landet är det drygt 100 000 fler som får kvarskatt i år jämfört med i fjol. En förklaring enligt Skatteverket kan vara att många har glömt att justera sina skattejämkningar. En annan orsak tros vara att eftersom räntorna föll kraftigt i fjol blir också ränteavdragen betydligt lägre än tidigare.

I hela landet är det 4,3 miljoner personer som har deklarerat på internet, en ökning med tre hundra tusen jämfört med i fjol. 3,1 miljoner svenskar valde att skicka in deklarationen med posten och får alltså sitt skutbesked nu.

– Det är fler och fler som e-deklarerar. Vi hoppas att moroten att få tillbaka skatten redan i juni ska locka ännu fler att göra det, säger Tommy Carlsson.

Mer läsning

Annons