Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

45-åringen erkänner kontakt med unga flickor

Den 45-årige Söderhamnsbo som sitter anhållen misstänkt för försök till människorov nekar till brott. Men han medger att han har kontaktat unga flickor.

Annons

Under torsdagen har polisen förhört den 45-åring som under onsdagen anhölls misstänkt för att ha försökt slita in en 14-årig Iggesundsflicka i sin bil. Mannen misstänks också vara den man som under förra veckan kontaktat flera unga flickor i Bollnäs och Iggesund och bett dem att hoppa in i hans bil.

Mannen sitter fortfarande anhållen och misstänks för försök till människorov. Åklagare Birgitta Fernlund tror att hon under fredagsförmiddagen kommer att kunna fatta beslut om mannen ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

- Det har framkommit att han har varit i kontakt med ett flertal unga flickor på olika platser, men som vitt som framkommit nu har han inte begått några brottsliga gärningar vid de tillfällena utan det har varit rena kontaktförsök. Han säger att han har behövt hjälp med sin bil, säger Birgitta Fernlund.

Mannen förnekar däremot att han kontaktat den flicka som i fredagskväll ska ha blivit förföljd av en man som även försökt slita in henne i sin bil.

- Han förnekar brott och förnekar att han överhuvudtaget har varit på platsen när det här ska ha hänt, säger Birgitta Fernlund.

Polisen genomförde under torsdagen en husrannsakan hemma hos mannen, men enligt Birgitta Fernlund hittade de ingenting som kan komma att ha betydelse för polisutredningen.

Polisen har under dagen också arrangerat fotokonfrontationer för att se om de unga flickor han kontaktat i Iggesund, Bollnäs och Söderhamn kunnat identifiera mannen.

- Det fina är att vi har fått fast rätt man. Det kan få stopp på oron. Sedan återstår det att se om vi kan binda honom till något brott. Det är inte brottsligt att bara tilltala någon, säger Jan Friberg vid Gävleborgspolisen.

Mer läsning

Annons